Teatrul Colorado


Pe 18 martie 1943 Ministerul Afacerilor Interne a ordonat închiderea localurilor care funcţionau ca bar-varieteu. Fostul varieteu Colorado se converteşte la teatru şi prezintă o fantezie umoristică scrisă de Puiu Maximilian şi H. Nicolaide, dar fără a avea succes.

În primăvara lui 1943 spaţiul este preluat şi reamenajat de Ion Anestin, celebru caricaturist şi descendent al unei faimoase familii de actori, ajutat de arhitectul-scenograf Ştefan Norris, un refugiat polonez stabilit în România, într-o sală de 300 de locuri, care devine "Teatrul de Artă Colorado". La conducere se vor alătura lui Anestin Octav Brădescu şi Val Mugur, jucându-se în special spectacole de varietăţi artistice

Din ianuarie 1944 teatrul este închiriat de actriţa Sereda Sorbul, fiica dramaturgului Mihail Sorbul, care-l va aduce ca director pe Sică Alexandrescu, dar şi această tentativă teatrală va fi efemeră, urmând ca stagiunea de toamna să fie deschisă de Compania Birlic care prelua sala fostului cabaret.


Acest local a fost amplasat la parterul unui bloc de pe strada G. G. Assan, prăbuşit în urma cutremurului din 4 martie 1977.



Niciun comentariu: